Kaukolämpö

Kaukolämpö on luotettava ja vaivaton lämmitysmuoto

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto. Lähes puolet kaikkien rakennusten tarvitsemasta lämmityksestä ja lämpimästä käyttövedestä tehdään kaukolämmöllä. Asiakkaat arvostavat kaukolämpöä kilpailukykyisen hinnan ja hyvien ominaisuuksien, kuten varmatoimisuuden ja helppokäyttöisyyden takia.

Kaukolämpöä tuotetaan lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitoksissa tai lämpökeskuksissa. Lämpö siirretään asiakkaille kuumana vetenä maan alle, useimmiten katuihin ja kevyen liikenteen väyliin, sijoitetussa kaksiputkisessa kaukolämpöverkossa. Tuloputken kuuma vesi luovuttaa asiakkaan lämmönsiirtimen välityksellä lämpöä talon lämmitys- ja lämpimän käyttöveden verkkoihin. Siirtimeltä kaukolämpöverkon vesi palaa jäähtyneenä paluuputkessa takaisin tuotantolaitokseen uudelleen lämmitettäväksi.

Salossa kaukolämpö tuotetaan pääosin jätepolttoaineella Korvenmäen ekovoimalaitoksessa. Lisäksi käytetään puuhaketta sekä pieniä määriä turvetta ja öljyä. Lue lisää liittymisestä kaukolämpöön klikkaamalla tästä sekä tietoa kaukolämpöverkoista ja kaukolämmön tuotannosta klikkaamalla tästä

Lähteenä käytetty: https://kaukolampo.fi/

 

Share on print