Kaukolämmön hinnoittelu muuttuu – suurimmalla osalla maksut laskevat

Kaukolämmön hinnoittelu uudistuu Salossa 1.1.2023 alkaen. Hinnoittelu uudistetaan vastaamaan paremmin kaukolämmön tuotannossa syntyviä kustannuksia, kun perusmaksun ja kulutusmaksun suhde muuttuu. Muutos laskee asiakkaiden verollisia maksuja keskimäärin 1,5 euroa/MWh. Lisäksi 1.7.2022 alkaen otetaan käyttöön uusi hybriditariffi niille kiinteistöille, joilla kaukolämpö on toissijainen lämmönlähde.

Salon Kaukolämpö Oy:n hallitus on vahvistanut kaukolämmön hinnoittelun muutoksen. Suurimmalla osalla Salon Kaukolämmön asiakkaista kaukolämmön käytön kustannukset laskevat. Ensi vuoden alusta lähtien kaukolämmön perusmaksu esimerkiksi omakotitalolla, jonka sopimusteho on 15 kW, on 576,60 euroa/vuosi (sis. alv 24 %). Isommilla kiinteistöillä perusmaksut muodostuvat kiinteistön sopimustehon mukaisesti, lisätietoja Hinnasto-sivulta.

Kulutusmaksu laskee kaikilla kiinteistöillä, ja on 1.1.2023 alkaen 49,00 euroa/MWh (alv 0 %), 60,76 euroa/MWh (sis. alv 24 %).   

Hinnoittelu muutetaan vastaamaan paremmin kaukolämmön tuotannon kustannusrakennetta, jotta maksut kohdistuvat asiakkaille oikeudenmukaisemmin. Perusmaksulla katetaan kiinteitä kustannuksia, kuten verkoston ylläpitoa, ja kulutusmaksulla lämmön tuotannon kustannuksia. Kiinteät kustannukset ovat nousseet inflaation vaikutuksesta, kun taas lämmön tuotantokustannukset ovat ekovoimalaitoksen käyttöönoton myötä laskeneet.

Uutena maksuna 1.7.2022 alkaen otetaan käyttöön hybriditariffi niille kiinteistöille, jotka käyttävät pääasiallisena lämmönlähteenä jotain muuta kuin kaukolämpöä, ja joissa kaukolämpöä käytetään vain isoimmilla pakkasilla. Hybriditariffissa kulutusmaksu on tavallista korkeampi, koska varavoima ja pakkaskelillä tuotettu huippuvoima tuotetaan biopolttoaineilla ja öljyllä, jolloin tuotantokustannukset ovat korkeammat kuin ekovoimalaitoksessa tuotetun lämmön. Hybriditariffissa kulutusmaksu on 95,00 €/MWh (alv 0 %), 117,80 €/MWh (sis. alv 24 %). Liittymismaksu ja perusmaksu määritellään sopimustehon perusteella normaalin hinnaston mukaan.

Lisätietoja hinnoittelusta voi kysyä sähköpostilla osoitteesta kaukolampo@salonkaukolampo.fi tai soittamalla 050 463 7164.

Share on facebook
Jaa facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkedinissä
Share on email
Jaa sähköpostitse
Share on print
Tulosta sivu