Kaukolämmön liittymismaksut uudistuvat

Uusien kaukolämpöliittymien liittymismaksut muuttuvat paremmin vastaamaan liittymisen kustannuksia. 1.7.2022 alkaen liittymismaksut lasketaan sopimustehon perusteella. Energiateollisuus ry:n suosituksen perusteella sopimusteholla (kW) tarkoitetaan asiakkaan käyttöön varattua suurinta tuntista lämpötehoa mitoitusulkolämpötilassa. Sopimustehon osatekijät ovat esim. lämmityksen, ilmanvaihdon ja käyttöveden tuntiset lämmitystehot.

Omakotitaloille tehoilla 10-20 kW liittymismaksu on jatkossa 4000 euroa + alv (4960 euroa sisältäen alv 24 %). Liittymismaksu sisältää 25 metrin liittymisjohdon rakentamisen. Ylittävästä osuudesta annetaan erillinen tarjous. Maksut eivät sisällä maarakennuksen pintatöitä tontilla (esim. asfaltointi, kivetykset, nurmikko ja istutukset).

Katso kaikki liittymismaksut Hinnasto-sivulta.

Uusi hybriditariffi käyttöön

Uutena maksuna otetaan käyttöön hybriditariffi niille kiinteistöille, jotka käyttävät pääasiallisena lämmönlähteenä jotain muuta kuin kaukolämpöä, ja joissa kaukolämpöä käytetään vain isoimmilla pakkasilla. Hybriditariffissa kulutusmaksu on tavallista korkeampi, koska varavoima ja pakkaskelillä tuotettu huippuvoima tuotetaan biopolttoaineilla ja öljyllä, joilla tuotantokustannukset ovat korkeammat kuin ekovoimalaitoksessa tuotetun lämmön. Hybriditariffissa kulutusmaksu on 1.7.2022 alkaen 95 €/MWh (alv 0 %), 117,80 €/MWh (sis. alv 24 %). Liittymismaksu ja perusmaksu määritellään sopimustehon perusteella normaalin hinnaston mukaan.

Share on facebook
Jaa facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkedinissä
Share on email
Jaa sähköpostitse
Share on print
Tulosta sivu