Petri Onikki Salon Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtajaksi

Petri Onikki aloittaa keväällä Salon Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtajana.

Lounavoima Oy;n toimitusjohtaja Petri Onikki aloittaa keväällä Salon Kaukolämpö Oy:n johdossa. Jatkossa Onikki johtaa sekä Lounavoiman että sen toisen omistajan Salon Kaukolämmön toimintaa. Ratkaisu tuo synergiahyötyä, kun koko ketjua energian tuotannosta jakeluun voidaan tarkastella yhtenä kokonaisuutena.
Onikki on vetänyt Korvenmäen ekovoimalaitoshanketta toukokuussa 2018 alkaen. Ekovoimalaitoksen rakentaminen on loppusuoralla ja näin ollen laitoksen käyttöönoton jälkeen keväällä tulee mahdolliseksi ottaa uusi haaste vastaan. Onikki aloittaa Salon Kaukolämmön toimitusjohtajana viimeistään kesäkuun alussa.
– Otan innolla vetovastuun myös Salon Kaukolämmön toiminnasta sekä pääsen kehittämään kaukolämmön tuotantoa ja jakelua kokonaisuudessaan, Onikki sanoo.
Salon Kaukolämpö saa Onikin mukana ison määrän kokemusta kaukolämmön tuotannosta ja erilaisista voimalaitoksista. Onikki on ennen Lounavoiman ekovoimalaitosta rakentanut ja operoinut voimalaitoksia jo yli 20 vuoden ajan.
– Tämä on Salon Kaukolämmön kannalta erinomainen ratkaisu, kun yhtiö saa toimitusjohtajaksi kokeneen energia-alan ammattilaisen, kertoo Salon Kaukolämmön hallituksen puheenjohtaja Matti Varajärvi.
Lounavoimalla ja Salon Kaukolämmöllä on ekovoimalaitoksen lisäksi yhteisenä projektina lämmön kausivarastointi, jota aletaan toteuttaa ekovoimalaitoksen yhteyteen alkuvuonna. Lämpöä varastoidaan syvälämpökaivoon kesällä, kun sitä tulee paljon ja käytetään talvella, kun tarve on suurimmillaan.
– Hienoa, että ekovoimalaitoksen ympärillä tapahtuvien hankkeiden osalta yhteistyö tiivistyy entisestään, toteaa Lounavoiman hallituksen puheenjohtaja Jukka Heikkilä.
Salon Kaukolämmön asiakkaat saavat kaikki mahdolliset hyödyt edullisen energian ja mahdollisesti myös uusien tuotteiden myötä. Jatkossa voisi olla mahdollista ostaa jätteellä tuotetun kaukolämmön lisäksi myös yhdistettyä jäte- ja maalämpöenergiaa.
– Pian ei tarvitse valita kaukolämmön ja maalämmön välillä, kun Salon Kaukolämmön asiakkaat saavat hyödyt molemmista järjestelmistä, Onikki sanoo.

Share on facebook
Jaa facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkedinissä
Share on email
Jaa sähköpostitse
Share on print
Tulosta sivu